Ogroman asteroid prolazi blizu Zemlje u martu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Feb.2021, 16:49

Ogroman asteroid prolazi blizu Zemlje u martu

Asteroid veličine 1,7 kilometara, koji je duplo veći od najveće zgrade na svetu, Burdž Kalife u Dubaiju, proći će u martu na 1,93 miliona kilometara od Zemlje, saopštila je NASA.

Asteroid nazvan 2001 FO32, otkriven je 2001. godine, pa, iako će proći na pet puta većoj razdaljini nego što se Mesec nalazi od naše planete, i dalje se klasifikuje kao rizičan objekat, preneo je Dejli mejl.

Ovo nebesko telo obiđe oko Sunca za 2,22 godine, brzinom od 124.000 kilometara >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na čas.

Potencijalno opasnim asteroidom se smatra svaki objekat koji je na manje od 7,2 miliona kilometara od Zemlje, jer postoji mogućnost da u nekom trenutku skrene sa putanje i krene ka našoj planeti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OPASANO TELO BLIŽI SE ZEMLJI: Asteroid veličine Burdž Kalife u martu prolazi pored naše planete

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Feb.2021

Ovo nebesko telo obiđe oko Sunca za 2,22 godine..Asteroid veličine 1,7 kilometara, koji je duplo veći od najveće zgrade na svetu, Burdž Kalife u Dubaiju, proći će u martu na 1,93 miliona kilometara od Zemlje, saopštila je NASA...Asteroid nazvan 2001 FO32, otkriven je 2001. godine, pa, iako će...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Ogroman asteroid prolazi blizu zemlje u martu

Izvor: Blic, 12.Feb.2021, 00:09

Asteroid veličine 1,7 kilometara, što je dvostruko u odnosu na visinu najviše zgrade na svetu - Burdž Kalifu u Dubaiju, proći će u martu na 1,93 miliona kilometara od Zemlje, saopštila je Nasa.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.