Objavljen rat ćevapima: Vlasti spremaju drakonske kazne za roštiljanje na javnim mestima

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Objavljen rat ćevapima: Vlasti spremaju drakonske kazne za roštiljanje na javnim mestima

Zbog stalne opasnost od šumskih požara, usled visokih temperature, vlasti Beča su od 2. jula zabranile roštiljanje na javnim mestima.

Nepoštovanje zabrane roštiljanja može biti sankcionisano drakonskom novčanom kaznom u iznosu do 7.270 evra!

Zabrana se ukida samo tokom pljuskova. Dozvoljeno je pripaliti roštilj i u dvorištima privatnih kuća, ali samo pod uslovom da se ona nalaze izvan opasnih zona u kojima postoji rizik od nastanka šumskih požara, prenosi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Radio Sarajevo.

Trenutno se vrše i stroge kontrole na prostorima predviđenim za roštiljanje na Dunavskom ostrvu, u Bečkoj šumi i u Draše parku u odrugu Lizing.

Kako li će samo silni Balkanci koji žive u austrijskoj prestonici uspeti da prežive ovo leto bez ćevapa...

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Drakonske kazne za roštiljanje u Beču

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jul.2019, 10:28

Zbog stalne opasnost od šumskih požara, uslijed visokih temperature, vlasti Beča su od 2. jula zabranile roštiljanje na javnim mjestima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.