OBOŽAVALI SMO GA KAO BRZOG U MUĆKAMA, a preminuo je od bolesti od koje boluje Marinko Madžgalj

Izvor: NaDlanu.com, 24.Sep.2015, 21:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OBOŽAVALI SMO GA KAO BRZOG U MUĆKAMA, a preminuo je od bolesti od koje boluje Marinko Madžgalj

Rodžer Lojd Pek pravi je predstavnik engleske škole glume koja je iznedrila veliki broj kvalitetnih dramskih umetnika.

Pored braće Derika-Dela i Rodnija Trotera, likovi Brzog (Trigger) i Bojsija su nam bili najomiljeniji u superpopularnoj BBC seriji “Mućke”. Tumačeći lik Brzog, đubretara i najglupljeg stanovnika Pekama i okoline, glumac Rodžer Lojd Pek stekao je popularnost širom sveta, koju je potvrdio pojavljujući se u blokbasterima “Hari >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Poter vatreni pehar”, “Intervju s vampirom” i “Limar, krojač, vojnik, špijun”.

Pred kraj života ostvario je svoj san da zaigra na sceni Globe theatra u Šekspirovom komadu “Ričart III”. Ipak, najdublji trag ostavio je na televiziji igrajući u više od 30 serija i TV filmova.

Iz braka sa Šejlom Bol dobio je ćerku Emili Lojd, takođe glumicu, a iz braka sa Džejhen Markam trojicu sinova: Spensera, Harlija i Luisa.

Preminuo je 15. januara 2014. u 69. godini od posledica raka pankreasa, od kojeg boluje naš glumac Marinko Madžgalj, kojem želimo svu sreću sveta da se izbori s opakom bolešću.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.