Nova biografija otkriva neprijatan odnos između Bouvija i Mura

Izvor: B92, 24.Sep.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova biografija otkriva neprijatan odnos između Bouvija i Mura

Britanski pevač Dejvid Bouvi i slavni glumac Rožer Mur sprijateljili su se kasnih sedamdesetih godina, ali je njihov odnos počeo da se hladi kada su svakodnevne posete Mura postale suviše iritantne za Bouvija, prenosi britanski Telegraf.

Dilan Džouns, autor knjige "David Bowie: A Life, first heard about the stars", navodi da je priču o prijateljstvu dve zvezde čuo od scenariste i književnika Hanifa Kureišija.

"Jedna od najčudnijih osoba koja se našla u Bouvijevom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << okruženju bio je Rodžer Mur", rekao je Džouns.

"Kureiši mi je rekao da Bouvi, kada se preselio u Švajcarsku kako bi izbegao plaćanje poreza i dilere drogom, nije poznavao nikoga u toj zemlji. Živeo je u ogromnoj kući nadomak Ženeve", dodao je.

Jednog popodneva, negde posle pet, Rodžer Mur je odlučio da svrati kod pevača na čaj.

"Nakon čaja su prešli na alkohol, Mur je ostao na večeri, i ispričao mnogo priča o filmovima o Džejmsu Bondu. Proveli su se fantastično", objašnjava pisac.

"Sledećeg dana u 5:30, Mur je opet pokucao na Bouvijeva vrata. Seo je, rekao da će popiti džin-tonik i ponovo ispričao iste priče, s tim što su one ovaj put bile malo manje zanimljive", rekao je Džouns.

Mur je tokom naredne dve nedelje doslovno svakog dana svraćao kod Bouvija u isto vreme. Umoran od druženja, pevač je na kraju morao da se krije pod kuhinjskim stolom i pravi da nije tu.

Najzanimljivije od svega: Kada je Mur poslednji put igrao Bonda u filmu "A View to Kill" iz 1985. godine, Bouviju je ponuđena uloga glavnog zločinca, Maksa Zorina. Odbio ju je.

Za potrebe pisanja nove biografije o Dejvidu Bouviju, koji je preminuo u januaru prošle godine, Džouns je intervjuisao više od 150 ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.