Njegov život i dalje intrigira javnost: 10 godina od smrti kralja popa

Izvor: B92, 25.Jun.2019, 14:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njegov život i dalje intrigira javnost: 10 godina od smrti kralja popa

Čuvena muzička zvezda i kralj popa Majkl Džekson umro je na današnji dan pre tačno deset godina.

Majkl Džekson (50) je umro 25. juna 2009. godine nakon što je uzeo preveliku dozu "propofola" koji nije smeo da ima kod sebe.

I deceniju nakon njegove smrti javnost ne prestaje da intrigira njegov život, koji je, sem muzikom, bio ispunjen konstantnim optužbama da je pevač seksualno uznemiravao decu.

I dalje se priča o tome kakav je Majkl Džekson bio, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zašto je želeo da izbeli kožu i šta se događalo u njegovoj čuvenoj "Nedođiji".

Veliki broj fanova danas će obeležiti desetu godišnjicu smrti pevača šetnjom Holivudom i obilaskom njegove zvezde na Bulevaru slavnih.

Oni koji ne mogu da dođu dali su novac za cveće koje će biti položeno na Majklov grob.

Iako je ovih dana ponovo aktuelizovana priča o pedofiliji, za koju je pevač optužen više puta, opčinjenost fanova kraljem popa ne mogu da zasene ni ovakve priče.

Mnogi fanovi svesni su postojanja tih optužbi, ali njihova zaluđenost Džeksonom nadmašuje sve ostalo.

"Došao sam samo zbog njega. Ne fotografišem se ni sa jednom drugom zvezdom", rekao je Humen Nazemi, jedan od fanova na Bulevaru slavnih.

"Optužbe koje iznose u dokumentarcu su teške, ali ne možete da budete sigurni da su sto odsto istinite. Ja ga jednostavno volim", rekao je on.

Na holivudskom Bulevaru slavnih pevačeva zvezda i dalje privlači gomile turista željnih selfija, dok obližnje suvenirnice, saloni za tetovaže i ulični imitatori i dalje dobro zarađuju na prodaji stvari koje imaju veze sa likom i delom ovog pevača.

Entoni Bejnes, 31-godišnji Džeksonov imitator koji izvodi "moonwalk" duž Holivudskog bulevara za turiste, tvrdi da mu prihod nije nimalo opao, baš naprotiv.

"Nakon emitovanja dokumentarca HBO-a, prilaze mi sve više. Kao da sam dobio publicitet", kaže on.

U spomenutom dokumentarcu dvojica muškaraca tvrde da ih je Džekson kao dečake godinama zlostavljao.

Inače, ovo nisu prve optužbe na Džeksonov račun, ali su ponovo aktuelizovane.

Majk Džekson je preminuo u 50. godini nakon predoziranja lekovima. Pevač je za života negirao sve optužbe za pedofiliju, a njegovi naslednici tužili su HBO i traže 100 miliona dolara odštete.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.