Nije prihvatila bizaran ritual suprugove porodice nakon smrti rodbine, on želi razvod

Izvor: B92, 18.Sep.2021, 16:46

Nije prihvatila bizaran ritual suprugove porodice nakon smrti rodbine, on želi razvod

Jedna anonimna žena na Reditu napisala je da porodica njenog partnera nakon smrti nekog člana ima prilično bizaran ritual.

"Porodica mog muža je iz Velsa, ali ne mislim da je reč o kulturološkom običaju niti sam uspela negde da pronađem da ljudi iz verskih ili kulturoloških uverenja rade nešto slično", započela je u svojoj objavi koju je preneo "Mirror".

Naime porodica njenog muža preminulom, pre nego što pokopaju, vade zube. Po jedan zub dobije svaki živi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rođak i uvek ga nosi sa sobom u platnenoj kesici, a imaju čak i spisak po kome odlučuju koji član porodice dobija koji zub, zavisno od toga koliko je ko bio blizak sa pokojnikom.

Svi tuđi zubi koje je pokojnik tokom svog života sakupio ubacuju se u njegov leš koji na kraju bude ispunjen stotinama ljudskih zuba.

Žena je za ovu tradiciju saznala nakon što je prisustvovala sahrani bake svog supruga, kad joj je svekrva dala torbicu s jednim bakinim kutnjakom.

"Moj se muž jako uznemirio kad sam mu rekla da ne želim da učestvujem u tom ritualu i da ne želim da čuvam zube članova njegove porodice, ali on i njegovi očito očekuju da će i meni nakon smrti izvaditi zube kako bi ih podelili ostalima. Pitao me da li bi svojoj deci zaista uskratila da imaju nešto što će ih podsećati na mene...", ispričala je.

Iako kaže kako je suprugova porodica inače divna i brižna, za nju je čitav ritual neverovatan.

"Ne želim da mi zubi budu izvađeni i podeljeni gomili nasumičnih rođaka, a nema šanse ni da moja strana porodice to shvati ili prihvati. Jesam li grozna što nisam ovo prihvatila, iako mislim da on zbog toga čak razmišlja o razvodu?", pitala je druge korisnike.

Iako su mišljenja bila podeljena, mnogi korisnici složili su se da je u pravu što odbija takav ritual.

"Za mene je najčudnije što on to toliko razmišlj o razvodu samo zbog toga što nećete da pristanete da vam se nakon smrti vade zubi", komentarisao je jedan korisnik, a mnogi su saglasni sa tim

"Ovo je sasvim novi nivo bizarnosti. Imaju leš pun zuba pokojnika! To bi za mene bio znak da je vreme za raskid...", napisala je jedna korisnica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.