Stariji ga znaju iz filma Boško Buha, mlađi iz Fazona i fora – Nenadović, glumac velikog srca

Izvor: B92, 23.Sep.2021, 08:46

Stariji ga znaju iz filma "Boško Buha", mlađi iz "Fazona i fora" – Nenadović, glumac velikog srca

Srpski glumac Nenad Nenadović rođen je 20. oktobra 1964. godine u Beogradu, a imao je samo 13 godina kada je počeo da glumi.

Naime, njegova prva uloga bila je u "Povratku otpisanih", gde je igrao hrabro dete koje je branilo čast svog oca od Nemaca.

Videvši da mu gluma ide od ruke, Nenad Nenadović je upisao Akademiju u klasi Minje Dedića, a po završetku studija, odmah se zaposlio u pozorištu.

Prva prava predstava koja ga je uvela u svet glume je "Sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je dobro što se dobro svrši" u pozorištu Boško Buha, pa je svog celog života ostao upamćen kao omiljeni dečji glumac.

Pored ove predstave, ostaće upamćen i po mnogim drugim, kao što su: "Crveni zatočenik", "Uspavana lepotica", "Dečko koji obećava", "Iza kulisa", "Gospođa ministarka", "Petar Pan", "Carica Milica", "Zmaj od Jastrepca".

Dobijao je mnoge nagrade, među kojima su tri Buhine za predstave "Tri musketara" i "Princ - arkadna avantura".

Vodio je i televizijske emisije, kao što su "Zooteka", "Pet-šou", "Fore i fazoni".

Srpski glumac Nenad Nenadović imao je i sopstvenu školu glume, koja je bila posvećena deci i razvijanju njihovih glumačkih talenata.

Lista predstava i serija u kojima je glumio, i televizijske emisije koje je vodio:

2009–2012. Bela lađa (serija) (ambasador Emeri)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.