Nema više plakanja: Trik kako da isečete crni luk, a da ne pustite suzu

Izvor: BKTV News, 09.Sep.2018, 13:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nema više plakanja: Trik kako da isečete crni luk, a da ne pustite suzu

Mnogi vole da jedu crni luk uz roštilj ili u salati, a ova namirnica je neizostavni deo mnogih jela koja spremamo. Ma koliko glavica luka isekli, i svaki put pomislili da nećete zaplakati, uvek se dogodi isto, zasuze vam oči.

Da se to više ne bi dešavalo, probajte ovaj trik, možda može da pomogne.

Pre nego što iseckate luk, stavite ga sat vremena u frižider, jer će niska temperatura uničiti da se manje proizvode nadražujuće supstance.

Uzmite oštriji >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << nož, da ne biste tupim nožem oštetili delove luka, čime ćete osloboditi više enzima.

Ukoliko vam ni to ne pomogne, možete da namažete oštricu noža sokom od limuna koji ublažava delovanje sumpornih komponenti luka.

Ukoliko žurite, pa nemate vremena da držite luk u frižideru, stavite ga na dva-tri minuta u posudu sa hladnom vodom.

Sličan trik možete da izvedete i kada želite da jedete luk u svojoj omiljenoj hrani, ali ne često se toga odričete jer se plašite da ćete da se osećate na luk. Da biste to sprečili, pokušajte sa ovim trikom.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.