Nebo je menjalo boje, a onda se odjednom samo čulo - bum!

Izvor: B92, 20.Nov.2017, 09:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nebo je menjalo boje, a onda se odjednom samo čulo - bum!"

Atle Stalesen, novinar lista "Barents Observer", nedavno je bio svedok izuzetno neobične pojave u Laponiji, domovini Deda Mraza.

"Vozili smo po mraku, i nismo videli mnogo pred sobom. Tek dovoljno za vožnju", počinje svoju priču Atle Stalesen.

Stalesen se vozio sa prijateljima u Inariju na severu Finske, kada je ispred njih "nebo eksplodiralo".

"Prvo je počelo da menja boje, bilo je tu i crvene i plave, a odjednom - bum! Ogromna vatrena kugla osvetlila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ceo predeo. Nikad nisam video ništa slično", nastavlja Stalesen, novinar norveškog lista Barents Observer.

Stalesen tvrdi da je zaustavio auto da bolje vidi o čemu je reč, ali ubrzo je opet nastao muk i mrak, bez zvuka i mirisa.

Zapitao se da nije reč o meteoru ili neuspešnoj ruskoj ili finskoj raketi. Finci trenutno održavaju veliku vojnu vežbu u Laponiji, na severu zemlje, ali oružje se ispaljuje u Rovaniemiju, gradu koji je od Inarija udaljen oko 300 kilometara.

Nakon dolaska kući, novinar je otkrio da su ogromne vatrene kugle viđene i u norveškom gradu Tromsu i okrugu Finmark.

Ostali svedoci u Laponiji rekli su da su čuli snažne udare, praćene jakim svetlom.

Jirki Maninen, inženjer fizike sa Univerziteta u Oulu i stručnjak za svemir, smatra da je objekat koji je pao s neba verovatno meteor.

Svoju teoriju zasniva na snimcima koji su uhvatili svetlost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stiže Deda Mraz: Nebo je menjalo boje, a onda se samo čulo - bum!

Izvor: Vesti-online.com, 20.Nov.2017

Atle Stalesen, novinar lista "Barents Observer", nedavno je bio svedok izuzetno neobične pojave u Laponiji, domovini Deda Mraza...- Vozili smo po mraku, i nismo videli mnogo pred sobom. Tek dovoljno za vožnju - počinje svoju priču Atle Stalesen...Stalesen se vozio sa prijateljima u Inariju na severu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.