Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari

Izvor: B92, 17.Okt.2017, 10:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari

Nemački sud je Ursulu Haverberk, poznatiju kao Naci Babu, proglasio krivom za iniciranje tvrdnji da je Holokaust bio fikcija i da nije bilo gasnih komora u Aušvicu. Osuđena je na kaznu zatvora od šest meseci.

Osamdesetosmogodišnja Ursula ponovo je osuđena na kaznu zatvora zbog tvrdnji na jednom događaju u Berlinu u januaru kada je rekla da se Holokaust nikada nije dogodio i da niko od 1.100.000 uglavnom Jevreja nije ubijen u gasnim komorama koncentracionog logora.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ona je pred sudom rekla da se ne smatra krivom zbog izjava i da je citirala navode iz jedne knjige. Ipak, nakon što je sud studirao dvominutni video-snimak na kojem se vidi kako priča o toj temi, utvrdili su da je ipak bio u pitanju njen govor i osudili je na kaznu zatvora.

Advokat Naci Babe pozivao se na pravo slobodnog izražavanja, kao i da su joj narušena demokratska prava. Kod sudije to nije urodilo plodom. Zanimljivo je da je Ursula i pred sudom ponovila isti govor.

Prethodno osuđivana Ursula kaznu zatvora će služiti u nemačkom gradu Detmoldu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ne dozvolite da vas milo lice ove bakice prevari

Izvor: Blic, 17.Okt.2017

Nemački sud je Ursulu Haverberk, poznatiju kao Naci babu, proglasio krivom za iniciranje tvrdnji da je Holokaust bio fikcija i da nije bilo gasnih komora u Aušvicu. Osuđena je na kaznu zatvora od šest meseci...Osamdesetosmogodišnja Ursula ponovo je osuđena na kaznu zatvora zbog tvrdnji na jednom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.