Naučnici razotkrivaju mitove: Da li se duhovi zaista ukazuju na grobljima? VIDEO

Izvor: B92, 30.Nov.2019, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici razotkrivaju mitove: Da li se duhovi zaista ukazuju na grobljima? VIDEO

Ono što je za jedne mit ravan hororu, za druge je čista hemija!

Sigurno i vi znate nekog, ko poznaje nekog ko je na groblju video duhove preminulih ljudi. Reklo bi se da je to od davnina bila česta pojava, zar ne?

Ipak, ovaj široko rasprostranjeni mit nastao je zahvaljujući određenim hemijskim procesima koji se dešavaju na mestima gde se ljudi sahranjuju. O čemu je zapravo reč u novom serijalu Festivala nauke „Razotkrivanje“ otkriće Nenad Zarić sa Hemijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << fakulteta Univerziteta u Beogradu.

https://youtu.be/zxXOPSLnDCQ

"Razotkrivanje" je i glavna tema ovogodišnjeg festivala, koji se održava od 5. do 8. decembra na Beogradskom sajmu.

Upravo tokom ovog, trinaestog po redu festivala, više od 600 naučnika i naučnih demonstratora upustiće se u razotkrivanje brojnih mitova, zabluda i raznoraznih narodnih verovanja!

Ulaznice po ceni od 500 dinara mogu se kupiti na prodajnim mestima Ticket visiona u celoj Srbiji, a program je dostupan na zvaničnom sajtu festivala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.