Naučnici posmatrajući vukove otkrili nešto neočekivano VIDEO

Izvor: B92, 22.Apr.2021, 08:32

Naučnici posmatrajući vukove otkrili nešto neočekivano VIDEO

U projektu, čija je misija bolje razumevanje ponašanja vukova, naučnici su eksperimentisali ovim životinjama tako što su vuku samotnjaku prikačili kameru oko vrata, što im je donelo novo otkriće.

Kamera je 14 sati na početku svakog sata snimala po 30 sekundi, a istraživači su dobili čitavih 7 minuta video-zapisa. Taj mali uzorak mnogo ih je naučio o ponašanju vukova.

Najveće otkriće je zapravo to da vuk samotnjak može da ulovi ribu. Životinja je samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za tih sedam minuta sama ulovila 3 ribe na reci Aš, pa su naučnici zaključili da je ulovljeno više nego što je dokumentovano na snimcima.

Dosad je snimljen samo jedan čopor vukova koji je lovio ribe na istom mestu, međutim sada je jasno kako i drugi vukovi, čak i kad su sami, to rade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.