Nakon Liberlanda, uz Hrvatsku osvanula još jedna država

Izvor: B92, 12.Maj.2015, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nakon Liberlanda, uz Hrvatsku "osvanula" još jedna država

Umesto Čeha koji je između Hrvatske i Srbije osnovao Liberland, ovog puta je to uradio Poljak, samo između Hrvatske i Slovenije.

Poljak je “najmanju državu u Evropi” od 100 metara kvadratnih osnovao između Hrvatske i Slovenije samo 50 kilometara od Zagreba, nazvavši je Kraljevina Enklava.

Nakon što je Vit Jedlička između Hrvatske i Srbije “uspostavio” državu Liberland, na istu ideju je došao i Poljak K. Vrona. On je “najmanju državu u Evropi” od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 100 metara kvadratnih osnovao između Hrvatske i Slovenije.

Kraljevina Enklava je osnovana na zemlji između Brezovice pri Metliki i Brezovice Žumberačke, 50 kilometara od Zagreba.

Iako nema veliku teritoriju, Kraljevina Enklava ima svoje stranice na internetu i profile na društvenim mrežama Tviteru i Fejsbuku.

Vrona je sebe postavio za kralja i na izborima odabrao nekoliko ministara. Kraljevina Enklava još nema zastavu ni glavni grad, ali ima moto 'građani celog sveta' i valutu dogekoin.

Službeni jezici su engleski, poljski, hrvatski, slovenački i kineski, a ova mikronacija ima već i 134 građanina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJEVINA ENKLAVA Nakon Liberlanda, uz Hrvatsku osvanula još jedna "država"

Izvor: Blic, 12.Maj.2015

Između Hrvatske i Slovenije, samo 50 kilometara od Zagreba, jedan Poljak je osnovao "najmanju državu u Evropi" od 100 kvadratnih metara, pišu danas hrvatski mediji...Nakon što je Vid Jedlička između Hrvatske i Srbije uspostavio fiktivnu državu "Liberland", isto je uradio i Poljak K. Vrona, objavio...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.