Najekstremnije scene novog agenta 007: Spasioci u pripravnosti

Izvor: B92, 03.Jun.2019, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najekstremnije scene novog agenta 007: Spasioci u pripravnosti

Jedan od snimatelja novog filma o Jamesu Bondu otkrio je Mirroru da se radi o najopasnijoj avanturi legendarnog agenta 007.

James Bond se, prema tvrdnjama podvodnog kamermana Kjetila C Astrupa, u najnovijem filmu bori pet metara ispod površine zaleđenog jezera. Te scene se snimaju u Norveškoj.

"Ovo je verovatno najekstremnija stvar koju su Daniel Craig i drugi glumci morali da izvedu. Ovo je ipak jubilarni 25 Bond i naverojatnije poslednji u kom će ga Daniel glumiti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pa mora biti nešto posebno", rekao je Astrup.

Naglasio je da se radi o izuzetno opasnoj sceni tokom koje su svo vreme bili u pripravnosti spasitelji ronioci.

"U Spectreu smo videli da je Daniel u Veneciji završio u vodi, ali nikad do sad nismo imali podvodnu tuču, niti su glumci bili ispod leda", ispričao je.

Otkrio je kako su Craig i drugi glumci nedeljama trenirali u tankovima za ronjenje pre nego što je počelo snimanje onih scena, a i snimatelj je morao da vežbati pričvršćivanje opreme za snimanje na led.

"Temperatura vode je jedan stepen Celzijusa. Moramo da koristimo posebnu opremu da ne bi došlo do smrzavanja. Led se skuplja oko maske za disanje i blokira protok vazduha. Dok ronimo na sebi imamo specijalno električno zagrevanje, a čim izronimo idemo u bazene za grejanje. Puno ljudi i opreme ide pod led, a ako tamo zaglavimo to je jako opasno. Teško se izvući, teško je komunicirati", dodao je.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.