NAPUSTIO BEOGRAD I POSTAO SREĆAN: Mladi profesor otkriva turistima tajne Golupca

Izvor: NaDlanu.com, 08.Mar.2016, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAPUSTIO BEOGRAD I POSTAO SREĆAN: Mladi profesor otkriva turistima tajne Golupca

Beograđanin koji se zbog posla preselio u Golubac, rodno mesto svojih roditelja, domaćim i inostranim gostima o njemu priča iz svog motornog čamca kojim upravlja.

"Turisti budu očarani ambijentom. Dunav izgleda kao more, a tvrđava kao ilustracija iz neke bajke. Surovo bi bilo da turiste ograničimo brojevima i istorijskim datumima, pa tokom plovidbe pričam priče koje žele da čuju", objašnjava Jovan.

U leto 2011. godine Jovan je počeo sa vožnjama oko >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Golubačke tvrđave. Na ideju je došao sasvim slučajno - bio je student bez novca.

"Vozio sam se malim čamcem koji sam nekoliko godina ranije dobio od teče. Razmišljao sam kako da dođem do para. Moj čamac je lagano plovio pored Golubačke tvrđave, a na parkingu su stajala dva autobusa i nekoliko putničkih automobila. Obala i kule vrvele su od turista. Tada na tvrđavi nije postojao turistički vodič. U tom trenutku ka mom čamcu je sevnulo nekoliko bliceva sa foto-aparata turista. To sam shvatio kao znak."

Posted by Jovan Kocmanović on Sunday, August 30, 2015

Najpopularnija je jednoipočasovna tura od Golupca do Golubačke klisure.

Jovan je rođen u Beogradu, a kada je diplomirao na Filozofskom fakultetu u Golupcu je dobio posao nastavnika istorije. Trenutno predaje u obližnjem selu Rabrovu, gde menja nastavnicu istorije koja je na porodiljskom odsustvu.

Izvor: pricesadusom.com

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.