Misteriozne fekalije im i dalje padaju s neba / VIDEO

Izvor: B92, 02.Jul.2018, 18:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozne fekalije im i dalje padaju s neba / VIDEO

Od maja meseca u Kanadi se više puta dogodila jedna misteriozna pojava: izmet je padao direktno sa neba preplavljajući i puteve i automobile…

Zamislite jednog dana da vozite automobile. Lep je dan, imate otvoren prozor i krov, a onda odjednom krene da pada izmet sa neba.

Upravo to se u prethodnih nekoliko meseci desilo nekolicini ljudi u kanadskoj provinciji Britanska Kolumbija, a niko ne može da objasni ovu pojavu koja je zaintrigirala mnoge.

IFL Science >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izveštava da je ovaj fenomen desio po prvi put 9. maja, kada su Suzan Alan i njen sin stali na crveno svetlo na semaforu - upravo tada je odjednom počeo da pada kišni izmet.

Kako piše Indi 100, njen zeleni automobil je uskoro bio prekriven braon i sivom tečnošću koja je neprijatno mirisala.

"Smrdela je, bilo je grozno i prljavo. Mogli ste da namirišete izmet. Padalo je sa neba", kazala je Suzan za "Castanet".

Suzan i njen sin tvrde da su u tom trenutku videli avion koji je prolazio iznad njihove glave. Nakon lekarskog pregleda, otkrila je da ima konjuktivitis koji je zahvatio oba oka, a smatra se da je za to odgovorna kanalizacija iz aviona.

Možda biste pomislili da je ovo samo bizarna slučajnost ali ovaj događaj se desio još sedamanaest puta na različitim mestima u Kanadi.

Isti incident je prijavio muškarac koji je takođe doživeo kišu izmeta u svom kolima, kao i porodica koja živi u blizini Jelounajfa, a koja je primetila izlučevine dok je sedela za stolom u dvorištu.

Za sada nema zvaničnih objašnjenja ali najčešća teorija odnosi se na plavi led, hemikaliju koja se koristi za zamrzavanje ljudskog izmeta. Avionski toaleti se ne mogu isprazniti dok su u vazduhu zbog očiglednih zdravstvenih razloga, ali može doći do nesreća poput izlivanja iz ventila koji otvaraju rezervoare, piše Indi100.

U izjavi koju je dao za "CBC" portparol Transport Kanada Pjer Manoni je kazao:

"Ako bi se to desilo, tečnost koja se odvaja od ventila bi se zaledila i zadržala na spoljnoj strani aviona dok avion leti na velikoj nadmarskoj visini. Kada bi avion počeo da se spušta, a atmosfera postajala sve toplija, led bi počeo da se topi i delovi bi se odvajali od aviona. Ovi delovi leda ili bi se rastopili ili ostali u čvrstom stanju kada udare u zemlju"

Ipak, odeljenje za reviziju je zaključilo da ovi incidenti ne odgovaraju opisu plavog leda, te stoga nisu povezani sa vazduhoplovstvom – tj. supstanca nije došla iz aviona.

Suzan Alen ipak ne odustaje da sazna o čemu je tačno reč, te je zatražila čak pomoć od privatnog istražitelja i zakazala je razgovor sa drugim žrtvama. Kako kaže, veruje da vlada prikriva ovaj događaj.

Na ovu temu se oglasio i penzionisan kapetan Junajted erlajnsa Ros Ejmer za "CBC" je kazao da ove izlučevine mogu da potiču od kanadskih gusaka.

"Kanadske guske imaju šemu migriranja u kojoj naučnici znaju tačno kada i gde se migriraju. Ove ptice bi mogle da izbace izmet iako su kilometrima daleko, a potom bi lučevine mogle da se prenesu", zaključuje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Misteriozne fekalije im i dalje padaju s neba

Izvor: Press, 02.Jul.2018

Od maja meseca u Kanadi se više puta dogodila jedna misteriozna pojava: izmet je padao direktno sa neba preplavaljujući puteve i automobile… . . Foto: Castanet News. . . Zamislite jednog dana da vozite automobile....

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.