Majka je pokazala koliko mleka ima za svoje dete – Bebe su u bolnicama

Izvor: B92, 21.Sep.2021, 18:30

Majka je pokazala koliko mleka ima za svoje dete – "Bebe su u bolnicama"

Video-snimak jedne majke našao se na udaru brojnih kritika. Majka je pokazala zamrzivač pun sopstvenog izmuzenog mleka, a oni koji su ga pogledali poručili su joj da je sebična jer ga čuva za sebe, odnosno za svoje dete.

Sporni snimak objavljen je na Tiktoku i na njemu se vidi kako majka otvara dva zamrzivača prepuna kesica mleka koje je izmuzla.

Dok je jedne impresionirala količina mleka, drugi smatraju da bi ga trebalo dati onome kome je potrebno.

"Mnogo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mama bi dalo sve za malo mleka, doniraj ga onima koji ne mogu da ga proizvedu", "Bebe leže na intenzivnoj nezi, a njihove majke nemaju mleka. Pomozi im", "Da, slažem se, trebalo bi pomoći drugima", poručili su ljudi.

Izmuzeno majčino mleko na sobnoj temperaturi oko 25 stepeni može stajati od četiri do šest sati, dok u frižideru ostaje sveže do osam dana. U zamrzivaču koji je unutar frižidera može stajati do dve nedelje, a u zamrzivaču sa konstantnim dubokim smrzavanjem na minus 19 stepeni celzijusa može ostati šest meseci ili duže.

U Evropi danas deluje 239 banaka humanog mleka, a u našem okruženju najviše, 37, ima ih u Italiji, osam ih je u Mađarskoj i tri u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.