Kriminalci u ordinaciji i bajalice kod hodže - Dr Davidović za B92.net o pretnjama koje dobija

Izvor: B92, 23.Nov.2021, 18:07

"Kriminalci u ordinaciji i bajalice kod hodže" - Dr Davidović za B92.net o pretnjama koje dobija

Doktorka Kristina Davidović je istaknuti specijalista estetske medicine i predsednica Sesiam udruženja estetskih hirurga koji su zajedno uspeli da se izbore protiv pojedinih nadrilekara. Nažalost, borba i dalje traje jer prevaranti uprkos nečastivom načinu zarade novca ipak pokušavaju da opstanu. Doktorka Davidović je ispričala kako je tekla njena bitka sa Olgicom Markanović, posle koje su uhapšeni i Sava Knežević i Olgica Lončar.

"Mislim da je pravo vreme da sumiram >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sve ono što se dešavalo u poslednjih šest meseci. U pitanju je borba koja je zapravo trajala mnogo duže, čak pet, šest godina unazad. Krenulo je od toga što su pojedine nadrilekarke bile pacijenti nas lekara i pomislile da je dovoljno da prilepe titulu doktora uz svoje ime, po mogućstvu specijaliste estetske medicine", počela je svoju priču doktorka Kristina Davidović.

Prevara se odvijala tako što su nadrilekari oko sebe imali veran tim pomoćnika.

"Nadrilekari su pacijente nabavljali tako što su zapošljavali ljude da šire dobar glas o njima i obećavali im da će dobiti određen procenat zarade od svakog pacijenta kojeg uspeju da dovedu. Međutim, isti ti pacijenti su dolazili kasnije kod mene da ispravljam greške koje su pravili nadrilekari i pojedinci su mi govorili kako postoji doktorka koja lažira moje diplome, krade moje radove i kači ih na društvenim mrežama, priča da radi u Urgentnom centru kao neki od šefova, priča kako doktori idu kod nje na edukacije... Pokušala je da sve ono što ja prikazujem na društvenim mrežama kao svoj život predstavi kao njen lični i to je radila od 2017. godine, pa sve do trenutka kada je uhapšena", priča dalje Kristina Davidović.

Za B92.net doktorka Kristina Davidović je otkrila da lekari na sve načine pokušavaju da zaustave pomoćnike nadrilekara da nastave da varaju ljude i zakazuju im tretmane i preglede, uprkos tome što su Olgica Markanović, Olgica Lončar i Sava Knežević u zatvoru.

"Mi pokušavamo da kroz društvene mreže i medije upozorimo ljude da se prevare i dalje događaju. Zato se zahvaljujemo medijima što šire svest o ovakvim prevarama i pomažu nam da im stanemo na put. To su takvi mozgovi kojima je jedino u interesu da rade procedure, da zarađuju i da na nečasni način dolaze do pacijenata za svoj procenat. Rade sa neregistrovanim materijalima i slično, a i dalje posle svega oni na stranicama lažu i obmanjuju narod kako su nadrilekari samo trenutno na bolovanju, a može da ih primi neko drugi iz tima kojeg su obučili isto tako priučeni nadrilekari", ispričala nam je naša sagovornica.

Svi dogovori o diskreditaciji stručnjaka i nelegalnom bavljenju lekarskom profesijom, događali su se putem Viber grupa.

"Prikupljajući dokaze, moje kolege i ja smo došli do Vajber grupe u kojoj su Olgica Markanović i Olgica Lončar zajedno sa još nekim svojim pomoćnicima kovale planove kako da upropaste nas lekare koji se bavimo estetskom medicinom. Pokrenuli su hajku preko društvenih mreža deleći lažne fotografije unakaženih pacijenata koje su navodno prikazivale moje loše radove. Posle toga su se javljali medijima kako bi o nama estetskim hirurzima u zamenu za ogromne novčane sume pisali loše", priča specijalista estetske medicine Kristina Davidović.

"Samo udruženje Sesiam je podnelo prijave protiv više od petnaestak nadrilekara, a znamo da zdravstvena inspekcija ima još mnogo prijava na račun neregistrovanih salona ili salona koji rade usluge koje bi se trebalo raditi u zdravstvenim ustanovama. Sve što je u moći lekara da ukažemo na nepravilnosti i da ukažemo na oštećene radimo, samo naravno, to je dalje isključivo posao institucija - zdravstvene inspekcije i policije. To nije posao lekara, nažalost, mi smo se uključili u momentu kada su se najviše pacijenti nama obratili, ali ovo je posao zdravstvene inspekcije, inspekcije rada, sanitarne inspekcije jer je zakon vrlo jasan", priča za B92.net Kristina Davidović.

Naša sagovornica je zbog nadrilekara doživljavala brojne pretnje i neprijatnosti.

"Neposredno pred hapšenje mi je Olgica Markanović poslala poruku putem društvenih mreža, koju nikada nisam pročitala, samo sam je prosledila nadležnim organima, ali mi je rečeno da je bila sastavljena od pretnji", priča doktorka Davidović.

Doktorka kaže, da prevaranti nisu prezali ni od najtežih, pa čak i mafijaških metoda, kada se radilo o zastrašivanju.

"Imala sam priliku da ujutru zateknem porazbijane prozore na ordinaciji".

Ipak, nije se sve završavalo na materijalnoj šteti. Uvidevši, da prozori i indirektne pretnje nemaju željeni efekat, odlučili su da koriste radikalnije metode:

"Nadrilekare su u poslu održavali nabavljači pacijenata, koji su činili sve da opovrgnu informacije pacijenata koji su oštećeni i da ih zaplaše kako ništa ne bi prijavili. Meni su slali nekakve kriminalce u ordinaciju da mi prete da ću biti unakažena ako progovorim. Slali su mi čak videe kako baju kod hodže da nikad ne budem srećna, da nemam poslovnih uspeha, da izgubim porodicu, zdravlje i sve što bi moglo da mi znači u životu. Govorili su mi kako će oni izaći iz zatvora, a ja iz mrtvačkog kovčega ne mogu", ispričala je ona.

Pitali smo doktorku Davidović da li su je takvi potezi uopšte dotakli.

"Možeš slobodno da napišeš da sam odgovorila kroz smeh, naravno da ne. Takve stvari su em naučno neosnovane, a naravno da samo opisuju mozak osoba sa kojima imamo posla. Na šta su spremni, čime se bave i koliko i na koji način obmanjuju narod. Lekari su tu za pacijente, lekari su tu za kolege, a nisu urodile plodom ni pretnje kriminalcima, što ste mogli da čujete u videu. Sva zvanja na kliniku, razbijanje stakla i slične neke sitne pretnje, a svakako neće uroditi ni bajalice", zaključila je naša sagovornica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.