Korona ovde nema šanse: Ovako se srpski seljaci bore protiv virusa

Izvor: B92, 27.Feb.2020, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Korona ovde nema šanse: Ovako se srpski seljaci bore protiv virusa

Koronavirus je pred vratima, a građani u zapadnoj Srbiji nisu u strahu jer, kako kažu, preživeli su toliko toga pa je ova zaraza o kojoj bruji čitav svet za njih "mačji kašalj".

Iako stručnjaci kažu da u ovom slučaju ne pomaže, Šumadinci ipak ostaju verni narodnoj medicini i receptima koji su stari i po nekoliko vekova. Milorad Tanasković je u osmoj deceniji života, ali se ne plaši korone, jer ima svoj ustaljeni ritam kad je u pitanju odbrana od virusa.

"Možda >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << doktori kažu da to ne pomaže, ali beli luk, vruća rakija i slanina oduvek su naš pancir, zato smo mi ovako rumeni i zdravi. Ne plašimo se da će bilo kakav virus iz te daleke Kine stići u naše selo, pa ovde i gosti jedva da dođu", priča kroz osmeh Milorad iz Dragačeva za Rinu.

I dok najstariji Dragačevci ne strahuju od virusa, jer niti gde idu, niti im ko dolazi, najplašljiviji jesu stanovnici velikih gradova koji su u svakodnovnoj interakciji sa velikim brojem ljudi.

"Sve vreme čitam informacije koje nam stižu iz inostanstva i moram priznati da se pomalo plašim. Nabavila sam maske porodici, redovno peremo ruke i provetravamo prostorije. Mada, iskreno se nadam da će nas ta famozna korona zaobići", kaže Nada Jovanović iz Čačka.

A ako na ovaj virus beli luk, med i vunene čarape nemaju nikakav uticaj, Srbi uvek mogu da se osvrnu i na još neke načine preventive, a to je ona stara narodna "daleko bilo, pomeri se sa mesta", ako ništa drugo - možda to pomogne.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

OVAKO SE SRPSKI SELJAK BORI PROTIV KORONAVIRUSA: Nema straha za Dragačevce!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020

Koronavirus je pred vratima, a građani u zapadnoj Srbiji nisu u strahu jer, kako kažu, preživeli su toliko toga pa je ova zaraza o kojoj bruji čitav svet za njih "mačiji kašalj"...Iako stručnjaci kažu da u ovom slučaju ne pomaže, Šumadinci ipak ostaju verni narodnoj medicini i receptima koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.