Izvor: Domino Magazin, 27.Sep.2022, 08:12

Koalicija za slobodu pristupa informacijama izražava zabrinutost zbog sve veće netransparentnosti institucija

Povodom obeležavanja Međunarodnog dana pristupa informacijama i Dana prava javnosti da zna (28. septembra), Koalicija za slobodu pristupa informacijama od javnog značaja konstatuje da su organi vlasti u Srbiji sve netransparentniji u svom radu. Pravo na pristup informacijama od javnog značaja jedno je od osnovnih prava zajemčenih i Ustavom Republike Srbije. Prošlogodišnje izmene Zakona o […] The post Koalicija za slobodu pristupa informacijama izražava zabrinutost zbog sve veće netransparentnosti institucija appeared first on Domino Magazin.

Nastavak na Domino Magazin...






Povezane vesti

Koalicija za slobodu pristupa informacijama izražava zabrinutost zbog sve veće netransparentnosti institucija

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 27.Sep.2022

Pravo na pristup informacijama od javnog značaja jedno je od osnovnih prava zajemčenih i Ustavom Republike Srbije...Prošlogodišnje izmene Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja nisu doprinele rešavanju dva ključna problema u ostvarivanju prava, na šta je Koalicija više puta...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.