Kit tražio pomoć ribara da se oslobodi kese iz čeljusti

Izvor: B92, 15.Avg.2015, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kit tražio pomoć ribara da se oslobodi kese iz čeljusti

Ribari koji su plovili u visini Sidneja ne malo su se iznenadili kada je njihovom brodu prišao kit tražeći pomoć - u čeljusti mu se zaglavilo čitavo klupko kesa i ribolovačkog materijala.

Ogromna životinja je došla tako blizu da su najpre pomislili da će ih napasti.

Kit se ponašao veoma čudno, kružio je oko njihovog broda kao da želi da skrene pažnju na sebe, a kada su ga bolje zagledali, ribari su shvatili da se guši - plastična kesa i klupko ribolovačkog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najlona zaglavili su mu se u čeljusti.

Nakon nekoliko bezuspešnih pokušaja, jedan od ribara uspeo je da izvuče plastični otpad iz čeljusti kita, dok su njegovi drugovi snimali scenu.

Čim je "prodisao", kit se okrenuo, mahnuo repom i udaljio se.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.