Kim Džong Un poslao specijalni poklon u Južnu Koreju - težak dve tone

Izvor: B92, 20.Sep.2018, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kim Džong Un poslao specijalni poklon u Južnu Koreju - težak dve tone

Severnokorejski lider Kim Džong Un poslao je specijalni poklon svom južnokorejskom kolegi Mun Džaei Inu - veliku količinu retkih pečuraka "Macutake", rekao je portparol kabineta južnokorejskog prdsednika.

"Dok su predsednik i njegova supruga bili u poseti Severnoj Koreji, poklon Kim Džong Una je stigao jutros u vazdušnu bazu u Seul. Reč je o dve tone pečuraka", rekao je Jon Jung.

Mun je dao instrukcije svom kabinetu da se pečurke ravnopravno podele svim razdvojenim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << porodicama na Jugu koje nisu uspele da se sretnu sa svojim rođjacima u Severnoj Koreji, prenosi agencija Jonhap.

"Nadam se da će pečurke sa mirisom netaknute Severne Koreje, moći da pruže utehu", naveo je Mun tim povodom.

Desetine hiljada ljudi još uvek je razdvojeno od svojih porodica posle kraja Korejskog rata 1950. - 1953. godine.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.