Jednostavan trik da jedete luk, a da drugi ne osećaju njegov miris

Izvor: BKTV News, 30.Avg.2018, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednostavan trik da jedete luk, a da drugi ne osećaju njegov miris

Roštilj sa lukom mnogi vole, luk sitno iseckan svakoj salati daje poseban ukus, ali mnogi izbegavaju da ga jedu zbog zadaha koji ostavlja u ustima.

Kako se od sada ne biste odricali onoga što volite da jedete pokušajte sa ovim jednostavnim trikom koji može da vam pomogne da se "ne osećate na luk".

Sve što treba da uradite je da luk pre nego što stavite u jelo, potopite desetak minuta u vodu.Foto: PixabayKada je u pitanju beli luk, procedura je slična, >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << s tim što kod belog luka napola očišćene čenove, do tanane opne, treba da ostavite u hladnoj vodi, a potom ih skroz oljuštite.

Ovaj prost korak će neutralisati jaku aromu koji luk može da ostavi za sobom i ublažiti njegov ukus.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.