Jedna od najplaćenijih glumica na svetu nestala bez traga

Izvor: B92, 16.Sep.2018, 17:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna od najplaćenijih glumica na svetu nestala bez traga

Fan Bingbing, najpoznatija kineska glumica i jedna od najplaćenijih glumica na svetu, nestala je bez traga. Informacija o uspešnoj Kineskinji koja je slavu stekla ulogama u filmovima "Iron Man" i "X-Men" nema već tri meseca.

Američki mediji pišu da je Fan Bingbing verovatno u tajnosti uhapšena zbog navodne utaje poreza u filmskoj industriji koja je naljutila kineske vlasti.

Članak koji je 6. septembra objavio državni medij Sekjuritis Dejli (Securities Daily), >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a u kojem je navedeno da je Fan Bingbing pod kontrolom i da se očekuje zakonska presuda, ubrzo je izbrisan. U isto vreme, nema nikakvih službenih informacija o optužbama, kao ni službenih informacija o navodnoj istrazi protiv Fan Bingbing.

CNN piše da su njeni problemi počeli u maju ove godine kada je u javnost procurio njen filmski ugovor. Prema pisanju državnog tabloida Global Tajmsa (Global Times), Fan je imala dva različita ugovora - jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 miliona dolara i drugi privatni prema kojem je dobila 7,5 miliona dolara. Ova praksa u Kini je poznata kao "jin-jang ugovori".

Njene ugovore u javnost je pustio kineski televizijski voditelj Cui JongJan koji se u junu izvinio popularnoj glumici.

Istog meseca kineske vlasti započele su istragu "jin-jang ugovora" u filmskoj industriji Kine. Nakon toga su bez objašnjenja povučene sve reklame s njenim likom, a glumica na društvenim mrežama nije aktivna već tri meseca.

PR tim Fan Bingbing odbacio je sve optužbe.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.