Jedan od najpametnijih Srba otkriva recept za uspeh VIDEO

Izvor: B92, 16.Jul.2020, 11:43

Jedan od najpametnijih Srba otkriva recept za uspeh VIDEO

Šta je presudno za uspeh pamet ili sreća? Koliko nam inteligencija u Srbiji pomaže, da li se ceni, da li je izvrgnuta podsmehu, da li se ustvari plašimo onih "veoma pametnih" ili "veoma talentovanih"? Jedan od zvanično najpametnijih Srba čiji je IQ 156 je Tadija Miletićotkrio je šta je recept za uspeh.

"S jedne strane se tome možda pridaje možda i više pažnje nego što je efektivno zaista potrebno. Inteligencija nije sama po sebi presudan faktor u životu. Jeste pomoć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i podrška, ali red rad, disciplina, trud i sreća, bogami, biti na pravom mestu u pravom trenutku", kaže Miletić.

Na pitanje da li je u Srbiji inteligencija potcenjena, Miletić odgovara:

"U svetu se izrazito ceni kada je neko član Mense, to se čak počasno stavlja u biografiju. Naša domaća, srspka Mensa, nažalost daje preporuku da se ne upisuje u biografiju članstvo u Mensi", naveo je Miletić, gostujući u "Jutru" na TV Prva, koji je rekao da ima stvari i koje mu nisu išle od ruke.

"Nije bitno samo to što mi je dato, predispozicija. Bitno je da se mi u stvari posvetimo nečemu i vredno i precizno radimo, nastavljamo iznova i iznova. I kad shvatimo da je apsolutno preteško i da treba da odustanemo, onda uradimo još nekoliko puta, probamo i dalje. Samo upornost, kvalitetan, uspešan rad, donosi rezultat. To je recept", objasnio je on.

Pogledajte više u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.