Jedan blizanac jeo vegansku hranu, a drugi meso: Ko na kraju bolje izgleda? FOTO

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 09:17

Jedan blizanac jeo vegansku hranu, a drugi meso: Ko na kraju bolje izgleda? FOTO

Ako ste se ikada pitali kako veganska ishrana utiče na telo čoveka, ovi blizanci verovatno mogu da vam daju najbolji odgovor.

Blizanci Hugo i Ros Tarner su odlučili da učestvuju u jednom eksperimentu i pokažu svima koliko ishrana može da utiče na naše zdravlje i fizičke karakteristike tela, ali takođe su hteli da na svojim telima vide da li su našem organizmu potreban proteini iz mesa.

Hugo je 12 nedelja praktikovao vegansku ishranu, a Ros je svakodnevno unosio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << velike količine mesa. Unos kalorija je trebao da bude izjednačen, a osim toga blizanci su redovno išli u teretanu.

Eksperiment je trajao tri meseca i tokom ovog perioda braća su redovno merila kilograme, nivo holesterola, kao i procenat masti i mišića u telu.

Nakon tri meseca čak su i stručnjaci bili iznenađeni velikom razlikom u njihovom fizičkom izgledu.

Hugo je na početku eksperimenta imao 83,9 kilograma, a procenat masnoće je bio 13 odsto. Posle tri meseca njegova težina je iznosila 82,1 kilogram, a procenat masnoće se smanjio na 12 odsto, ali je Hugo primetio da mu se mentalni fokus poboljšao.

Njegov brat Ros je imao potpuno drugačije rezultate. Stručnjaci su mu prvobitno izmerili 79,4 kilograma, posle tri meseca 85,7 kg. Za 12 nedelja dobio je 4,5 kilograma mišićne mase.

Hugo je jeo vegansku hranu - levo na fotografiji.

Ros je jeo meso - desno na fotografiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.