Jamajka: Marihuana dekriminalizovana na Marlijev rođendan

Izvor: B92, 10.Feb.2015, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jamajka: Marihuana dekriminalizovana na Marlijev rođendan

Posedovanje manjih količina marihuane za ličnu upotrebu dekriminalizovano je na Jamajci, nakon što je u petak usvojen zakon o kom su senatori debatovali pet sati.

Osobe koje budu uhvaćene sa do 56 grama marihuane biće kažnjene fiksnom novčanom kaznom, ali neće biti pokretan krivični postupak.

Amandman zakona donet je na rođendan rege legende Boba Marlija koji je umro od kancera u 36. godini 1981. Postao je poznat po tome što je hvalio kanabis kao lek.

Raniji Zakon o opasnim drogama podrazumevao je kaznu od pet godina zatvora i novčanu kaznu od 200 dolara na svakih 100 grama.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

MARLIJU U ČAST Jamajka legalizovala marihuanu

Izvor: Blic, 10.Feb.2015

Posedovanje malih količina marihuane na Jamajci se ne smatra krivičnim delom. Ovo je odlučeno nakon petočasovnog većanja senatora koji su doneli novi zakon u petak...Posedovanje količine do 60 grama biće kažnjavano simboličnom novčanom taksom, a više se neće smatrati krivičnim delom. Ovim...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.