Izrael je fašistička zemlja, ne podnosim smrt nevine palestinske dece VIDEO

Izvor: B92, 19.Maj.2021, 10:59

"Izrael je fašistička zemlja, ne podnosim smrt nevine palestinske dece" VIDEO

Književnica Vedrana Rudan izjavila je da je Izrael fašistička zemlja kojoj ne može doveka biti alibi to da je žrtva.

Vedrana Rudan, koja je poznata po kontroverznim stavovima i oštrim rečima, rekla je otvoreno da podržava Palestinu u sukobu sa Izraelom.

"Ja bih sada mogla plakati, ne mogu podneti smrt nevine palestinske dece. Izrael je fašistička zemlja, koja tlači godinama, širi se i ubija Palestince objašnjavajući to nekim terorizmom", rekla je Vedrana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Rudan gostujući na Televiziji Prva.

Ona nije štedela reči ni po pitanju izraelskog premijera Benjamina Netanjahua.

"Netanjahu je zločinac i sramim se zbog našeg prokletog ministra spoljnih poslova, koji se u moje ime, smeće jedno, izvinjava Izraelcima što pate i daje im podršku. Nek se izvinjava u svoje ime", izričita je Vedrana Rudan.

Inače, Vedrana Rudan je ranije dobila otkaz u jednom od medija, jer je uporedila rat u Gazi sa Holokaustom.

"Ništa se nije promenilo. Izrael je osvojio još više zemlje i pobio još ljudi, ali me užasava taj licemerni moćni politički svet, pogotovo Amerika, gde Židovi igraju jako veliku ulogu. Ne znam šta uraditi da se običnom čoveku otvore oči. IzraeIci imaju alibi 'šta smo mi prošli', ali ne mogu doveka biti žrtve. Mora da se napravi granica", rekla je Vedrana Rudan.

Podsetimo, od prošle sedmice sukobi u Izraelu ponovo su aktivirani, a više stotina civila je stradalo.

Savet bezbednosti UN zasedao je više puta, ali je međunarodna zajednica za sada uzdržana u reakcijama.

I predsednik Rusije, kao i SAD, pozvali su na prekid vatre.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.