Ime mu je Ajnštajn i pravi je kralj mikrofona VIDEO

Izvor: B92, 06.Dec.2018, 20:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ime mu je Ajnštajn i pravi je kralj mikrofona VIDEO

Dobro je poznato da su žakoi najbrbljivije ptice papagajskog sveta. Izuzetno su inteligentni i mogu da nauče da oponašaju veliki broj različitih zvukova i glasova.

A upravo jedan takav je i Ajnštajn, žako koji i živi u zoološkom vrtu u Noksvilu, u američkoj državi Tenesi.

Ajnštajn, koji je nedavno napunio 30 godina, svaki dan svojim odličnim imitacijama oduševljava postioce vrta.

Veoma dobro razume šta se od njega traži i dobro zna da ga, kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže ono što ga pitaju, očekuje ukusna nagrada.

Ajnštajn je, inače, poznat i van zoološkog vrta u kome živi, pa često gostuje na različitim mestima gde demonstrira svoju izvnarednu sposobnost komunikacije.

Pogledajte šta je sve u stanju da izvede ne bi li zaradio omiljenu poslasticu.

Međutim, profesorka psihologije sa univeziteta Harvard Irena Peperberg je ubeđena da njen žako Grifin šampion kada je komunikacija u pitanju.

Ajnštajn i Grifin su pre nekoliko godina bili tema Bi-Bi-Sijevog dokumentaraca koji je za temu imao najpamenije papagaje na svetu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ime mu je Ajnštajn i pravi je kralj mikrofona (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 07.Dec.2018, 00:11

Dobro je poznato da su žakoi najbrbljivije ptice papagajskog sveta. Izuzetno su inteligentni i mogu da nauče da oponašaju veliki broj različitih zvukova i glasova...A upravo jedan takav je i Ajnštajn, žako koji i živi u zoološkom vrtu u Noksvilu, u američkoj državi Tenesi...Ajnštajn, koji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.