Draže mi je da đuskam uz Tanju Savić, nego da se njišem uz Graša: Hrvat se ispovedao na Reditu

Izvor: B92, 05.Feb.2022, 20:47

"Draže mi je da đuskam uz Tanju Savić, nego da se njišem uz Graša": Hrvat se ispovedao na Reditu

Na Reditu se ponovo povela rasprava o muzičkim ukusima, a sve je počelo sa srpskim narodnjacima.

"Vidim dosta agresivnu objavu od kolege hredditora o tome kako mrzi cajke u klubovima. Kolega moj šta bi ti u klubu? Njihati se i piti vodu dok slušaš Petra Graša? Ne razumem. Zašto uopšte mrzeti cajke - dobro su napravljene i definitivno bolje od modernih stvari koje dolaze sa zapada. Mnogo radije bi slušao Aleksandru Prijović i Tanju Savić nego one američke piz*arije moderno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, dobro je, nije degenerično. Takođe kaže to je za seljake. Bit seljak nije ništa negativno, ali bit seljačina je, a samo seljačine mrze i vređaju druge zbog nečeg što vole", napisao je jedan od korisnika Redita i pokrenuo raspravu.

Odgovor je odmah usledio i naravno, oglasili su se i oni koji ne vole narodnjake.

"A isto tako ti koji slušaju cajke vređaju i ugnjetavanju sve oko sebe koji se ne ponašaju i oblače kao oni. To je najviše izraženo u slabijim srednjim školama gde takvi doslovno grizu neistomišljenike kao pilići kad počnu kljucati najslabijeg među sobom. Malo sam video ženski koje slušaju cajke, a koje nisu vređale sve druge cure ako se ove ne bi dovoljno šminkale i ponašale kako se od njih očekuje prema cajkaškim pesmama", zaključio je drugi korisnik Reddita.

"Nisu problem cajke nego opšta kultura onih koji ih slušaju. Naime slušaoci cajki su velikom većinom maloumni, narcisoidni debili puni sebe sa jako malim koeficijentom inteligencije"; "Samo seljačine slušaju cajke", tvrde neki.

Hrvati raspravljaju: Da li je sramota slušati srpske narodnjake

"Koga briga ko što sluša? Neka svako uživa u svom i gotovo. Nije ni meni jasno kako ljudi uživaju u pank deračini ili Đoletovom nabrajanju, ali ne bih ni vređao ni omalovažavao te ljude. Nek nam je svima dobro", uključio se još jedan komentator, na šta je korisnik s početka teksta odgovorio da je to "čitava suština njegove objave".

"Oni koji mrze cajke, pazi ovo MRZE (jer nije isto ne voleti i mrzeti) su isti oni koji se na kojekakvim desničarskim skupovima deru ZDS! Ne smetaju im cajke kao žanr nego, jer im je zemlja porekla Srbija. Ali budimo iskreni - cajke i nisu toliko loše dok ih uporediš sa pesmama koje proizvodi hrvatska estrada... Pljuvati po na primer Skitnici Marinka Rokvića, a onda se oduševljavati na Kaktus Lidije Bačić ili Karanfile Nives Celzijus je krajnje debilno", dodao je.

Međutim, o popularnosti narodnjaka i folk trepa u Hrvatskoj najbolje svedoči posjećenost narodnjačkih koncerata i klubova, ali i Jutjub trending. Tako je prošle nedelje prvi u trendingu u Hrvatskoj bio srpski pevač Saša Kovačević, a nakon njega Nataša Bekvalac i Senida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.