Heroj filma Hotel Ruanda osuđen za terorizam

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 14:00

Heroj filma "Hotel Ruanda" osuđen za terorizam

Muškarac koji je u filmu "Hotel Ruanda" (2004) prikazan kao heroj tokom genocida 1994. godine u Ruandi, osuđen je za terorizam pred sudom u Ruandi, javlja danas BBC.

U pitanju je Pol Rusesabađina (67), koji je proglašen krivim za podržavanje pobunjeničke grupe, koja je ubijala civile u napadima 2018. godine.

On je prošle godine uhapšen po dolasku iz Dubaija u Ruandu, što je nazvao "kidnapovanjem".

Rusesabagiđin put od heroja do državnog neprijatelja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dogodio se nakon što je sve više kritikovao vladu Ruande, dodaje BBC.

Oko 800.000 ljudi, uglavnom iz etničke grupe Tutsi, ubijeni su u periodu od aprila 1994. godine do juna, a stradali su od ekstremista etničke grupe Hutu.

"Hotel Ruanda" je bio nominovan za Oskara, a Rusesabađinu je glumio Don Čedl, koji je kao hotelski menadžer uspeo da spasi više od 1.000 ljudi koji su tražili utočište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Heroj filma "Hotel Ruanda" osuđen za terorizam

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Sep.2021

Muškarac koji je u filmu "Hotel Ruanda" (2004) prikazan kao heroj tokom genocida 1994. godine u Ruandi, osuđen je za terorizam pred sudom u Ruandi, javlja danas BBC...U pitanju je Pol Rusesabagina (67), koji je proglašen krivim za podržavanje pobunjeničke grupe, koja je ubijala civile u napadima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.