Harvi Vajnstin postigao vansudsko poravnanje teško 44 miliona dolara

Izvor: B92, 24.Maj.2019, 10:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Harvi Vajnstin postigao vansudsko poravnanje "teško" 44 miliona dolara

Filmski producent Harvi Vajnstin, koga je veći broj žena optužio za napastvovanje i seksualno zlostavljanje, postigao je privremeno poravnanje sa nekoliko tužilaca i kreditora.

Prema navodima američkih medija, taj novac bi trebalo da bude iskorišćen da za namirivanje nekoliko tužbi koje su pokrenute protiv njega, iako čitav slučaj još uvek nije konačno zaključen.

Od ukupne sume, 30 miliona bi trebalo da bude isplaćeno tužiocima, dok bi ostalih 14 poslužilo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za plaćanje taksi. Deo novca bio bi obezbeđen naplatom premija od polisa osiguranja, prenosi TMZ.

Do ovog sporarzuma dolazi više od godinu i po dana nakon što je posrnuli filmski mogul suočen sa prvim optužbama.

Brojne glumce, među kojima su najglasnije bile Ešli Džad, Paz de la Huerta i Lupita Njongo, optužile su Vajnstina za seksualno zlostavljanje.

U januaru ove godine, sud je odbacio tužbu glumice Ešli Džad, koje je tvrdila da ju je Vajnstin "stavio na crnu listu, kada su uloge u njegovim filmovima u pitanju, zato što je odbijala njegove pokušaje da je natera na seks". Ostali optužnice su još uvek u postupku.

Optužbe za seksualno uznemiravanje i zlostaljanje proiv Harvija Vejnstina dovele su do stvaranja pokreta #MeToo, koji je okupio žene žrtve seksualnog nasilje u Holivudu i van njega.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vajnstin postigao vansudsko poravnanje "teško" 44 miliona dolara

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2019

Filmski producent Harvi Vajnstin, koga je veći broj žena optužio za napastvovanje i seksualno zlostavljanje, postigao je privremeno poravnanje sa nekoliko tužilaca i kreditora.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.