Fosil star 3,8 miliona godina otkriva lice pretka poznatog skeleta Lusi

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 08:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fosil star 3,8 miliona godina otkriva lice pretka poznatog skeleta Lusi

Fosil iz Etiopije omogućava naučnicima da zavire milionima godina unazad u istoriju naše evolucije.

Pronalazak star 3,8 miliona godina otkriva lice pretka vrste koju predstavlja Lusi, proslavljeni etiopski skelet pronađen 1974. godine.Ovo je najstariji poznati član Australopitekusa, grupe bića koja je prethodila našoj grani porodičnog stabla, pod nazivom Homo.

Novi fosil sadrži veći deo lobanje i lica i muškog je pola. Pronađen je 2016.godine. Stručnjaci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji nisu povezani sa novom studijom pohvalili su rad naučnika i nazvali fosil "prelepim".

Oni su istakli i da su istraživači uradili impresivan posao rekonstrukcijom digitalnim putem kako bi pomogli da se odredi njegovo mesto u evolucijskom stablu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.