Farmer ubio misteriozno stvorenje. Naučnici: Nemamo pojma šta je

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Farmer ubio misteriozno stvorenje. Naučnici: Nemamo pojma šta je

"Uši su mu prevelike, noge prekratke, kandže predugačke. Stopala mala, krzno izgleda čudno. Nešto nije u redu sa tim stvorenjem", rekli su naučnici.

Jedan farmer u Montani ubio je "vukoliko" stvorenje nakon što ga je primetio u blizini svoje stoke.

Ipak, zvaničnici kažu da nije reč o vuku, niti psu.

"Nećemo znati šta je dok ne stignu rezultati DNK testiranja", izjavio je Brus Ošli, portparol Odeljenja za ribu, divlje životinje i parkove Montane >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << (FWP).

Jedna od teorija je da je reč o životinji koja je nastala ukrštanjem vuka i psa. Prema drugim teorijama, u pitanju je mladi grizli ili hibrid kojota.

FWP je saopštio da je reč o ženki koja pripada porodici pasa. Ona uključuje pse, lisice, kojote i vukove.

Inače, lov na vukove dozvoljen je u ovoj saveznoj američkoj državi, pa tako svaki građanin ima pravo da ubije vuka koji se nađe na njegovom imanju.

Prema procenama stručnjaka, širom Montane trenutno živi oko 900 vukova.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Farmer ubio MISTERIOZNO stvorenje: Naučnici nemaju pojma šta je - UŠI SU MU PREVELIKE, NOGE PREKRATKE, KANDŽE PREDUGAČKE (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2018

DNK se čeka..Jedan farmer u Montani ubio je "vukoliko" stvorenje nakon što ga je primetio u blizini svoje stoke. Ipak, zvaničnici kažu da nije reč o vuku, niti psu...- Nećemo znati šta je dok ne stignu rezultati DNK testiranja - izjavio je Brus Ošli, portparol Odeljenja za ribu, divlje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.