Posao stjuardese je mnogo više od smeškanja i posluženja tokom leta

Izvor: B92, 01.Mar.2019, 00:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Posao stjuardese je mnogo više od smeškanja i posluženja tokom leta"

Za mesec dana više od hiljadu prijava stiglo je na oglas za posao stjuardese i stjuarta u nacionalnoj avio kompaniji. Konkurs je podužen do kraja marta.

Direktor letačke operative Er Srbije Predrag Ilić kaže da broj prijavljenih nije iznenađenje za njih i pojašnjava da su očekivali još više kandidata.

"To je jedan od razloga što je konkurs produžen", dodao je on.

Ilić kaže da je jako važno da se zna sa kim se sarađuje. "Pre svakog leta održimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << brifing i dogovorimo ko će šta da radi u određenoj situaciji", ističe.

Između ostalog, uslovi za prijavu su izuzetno poznavanje engleskog jezika, dobra opšta informisanost i zdravstveno stanje, kao i prijatan fizički izgled.

Donja granica za konkurisanje je uzrast od 18 godina, a kako kažu u Er Srbija, gornja ne postoji.

Stjuardesa Er Srbije Tamara Milojević kaže da je njen posao mnogo više od smeškanja i posluženja tokom leta.

"Najlakše mi je bilo testiranje iz engleskog, na to sam bila spremna, a posle je bilo dosta učenja teorije vezano za ovaj posao. Često imamo i praktične treninge, glumimo situacije koje mogu da se dogode. Nikad se ne zna i ne može se predvideti kad i šta može da se desi. Treba biti spreman", objašnjava ona.

Milojević dodaje da je posao privlačan zbog stalnih putovanja, svakog dana je druga destinacija, u drugo vreme i sa drugim timom ljudi.

U čemu je magija posla u vazduhu, da li je sve tako lepo i lako kao što izgleda na prvi pogled i druge detalje razgovora sa pilotom i stjuardesom možete pogledati u video prilogu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.