Episkopija Kur traži novog isterivača đavola, plata nepoznata

Izvor: B92, 19.Feb.2020, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Episkopija Kur traži novog isterivača đavola, plata nepoznata

Episkopija rimokatoličke crkve Kur u Švajcarskoj traži novog egzorcistu, koji bi vernike oslobodio od demona i zaposednutosti.

Grad Kur i dalje važi kao centar egzorcizma u Švajcarskoj, ali i uopšte nemačkog govornog područja, navode švajcarski mediji.

Nakon smrti biskupskog vikara Kristofa Kasetija, jednog od najpoznatijih egzorcista u Švajcarskoj, episkopija se dala u potragu za novim isterivačem đavola.

Prema izveštaju švajcarske televizije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << SFR, isterivanje đavola u Švajcarskoj je sve učestalije i crkva godišnje sprovodi oko 1.300 egzorcizama.

Zbog egzorcizma episkopija Kur se često našla na meti kritike, a tako i katolički teolog Markus Arnold sa zabrinutošću gleda na rastući broj isterivanja đavola.

U odgovoru episkopija ističe da je egzorcizam deo zadataka jednog biskupa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.