Elvisa Prislija je ubio incest: Njegovi baka i deka su bili najbliži rođaci

Izvor: B92, 15.Avg.2022, 15:29

Elvisa Prislija je "ubio" incest: Njegovi baka i deka su bili najbliži rođaci

Elvis Prisli je bio jedan od najvećih muzičara svih vremena, a njegova prerana smrt je obožavatelje širom sveta ostavila bez teksta. U biografiji rokenrol ikone koju je napisala Sali Hodel tvrdi se da je pevaču bilo suđeno da umre mlad.

Naime, ona je u svojoj knjizi o Elvisu Prisliju navela da je pevačeva smrt posledica genetskih promena izazvanih incestom u njegovom porodičnom stablu. U knjizi se tvrdi da je takve genetske defekte dobio od babe i dede po majci, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se venčali uprkos tome što su bili brat i sestra od tetke.

Da li je Elvisu Prisliju suđeno da umre mlad?

Elvis je umro od posledica srčanog udara u 42. godini, a nađen je na podu kupatila u vili Grejslend. Sali Hodel je iznela nekoliko šokantnih detalja za "San" (The Sun) otkrivajući da su "neispravni" geni pevača bili jedan od glavnih faktora iza njegovih različitih zdravstvenih problema koje je on zauzvrat lečio koktelom lekova na recept.

"Taj brak među rođacima očigledno je prouzrokovao mnogo problema", rekla je Sali Hodel i dodala: "Elvisova mama Gledis je umrla veoma mlada sa 46 godina i imala je tri brata koji su svi umrli u sličnim godinama od problema sa srcem i plućima."

Hodelova je dalje otkrila: "Dakle, to prestaje da bude slučajnost jer je stiglo i do Elvisa, a toliko toga se dešavalo u tom porodičnom stablu."

Sali Hodel je tvrdila da mnogi uzroci Elvisove smrti leže u životu njegove majke, koja je umrla skoro 19 godina pre smrti sina. Naime, zdravlje njegove majke se naglo pogoršalo u njenim ćčerdesetim godinama, a navodno je razvila problem zloupotrebe supstanci i umrla je kao alkoholičarka 14. avgusta 1958. godine.

"Gledis je oduvek bila predstavljana kao žena čiji je sin postao slavan, koji joj je kupio veliku kuću, a ona se samo trudila da se izbori sa svim i u suštini umrla od slomljenog srca", rekla je Sali Hodel.

Ona tvrdi da je smrt Elvisove majke uglavnom bila posledica nedostatka alfa-1 antitripsina, genetskog poremećaja koji oštećuje pluća i jetru i dovodi do drugih zdravstvenih komplikacija.

Elvisovi deda i baka po majci takođe su patili od genetski nastalih bolesti

Elvisova baka po majci Dol Mansel vodila je višedecenijsku borbu sa tuberkulozom, ali Sali Hodel je tvrdila da je to možda bila pogrešna dijagnoza i da je i ona možda patila od genetskog defekta.

"Opet, to je nešto što nema smisla, ali je nastavilo da se prenosi niz porodično stablo, a zatim i kroz zabeleženu Elvisovu istoriju“, rekla je Sali Hodel dodajući: "Ova knjiga objašnjava da je tuberkuloza često bila pogrešna dijagnoza oko 1900. godine. Odatle, sa brakom sa bliskim rođakom, možemo da vidimo da je Gledis najverovatnije nasledila dva oštećena gena i ozbiljniju verziju bolesti."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.