Advokat o slučaju devojčice koja beži od oca: Trebalo je da Centar sasluša majku VIDEO

Izvor: B92, 24.Jun.2021, 14:25

Advokat o slučaju devojčice koja beži od oca: "Trebalo je da Centar sasluša majku" VIDEO

Povodom slučaja devojčice koja je već nekoliko puta bežala iz kuće, u kojoj se nalazi od januara 2020. godine, na osnovu privremene mere kojom je sud dodelio starateljstvo ocu, govorilo se i pisalo u medijima. Međutim, ni nakon tvrdnji majke da njena ćerka na različite načine traži pomoć i trpi psihičko zlostavljanje, a tvrdi i da joj je slala slike fizičkih povreda, nisu reagovale nadležne institucije.

Kako je rekla Marijeta Savić, majka devojčice, slučaj je prijavila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << policiji, ali niko nije saslušao njenu ćerku. Takođe tvrdi da od Centra za socijalni rad nema povratnu reakciju, dok su sa ocem razgovarali i ocenili da nema ničeg spornog. Da li i ko treba da reaguje u ovom slučaju?

Majka devojčice koja beži od oca: "Ima povrede, upadaju joj u kupatilo, stric je zove šećer" VIDEO

"Ukoliko su istiniti navodi majke, postupak bi trebalo da se sprovodi po hitnoj proceduri", kaže za Televiziju Prva advokat Dušan Marković i dodaje da je ovde problem što majka nije saslušana u Centru za socijalni rad.

"Majka bi morala da bude ispitana o tome koliko je podobna, što će na kraju sud da utvrditi i da reaguje u skladu sa tim", rekao je Marković.

On dodaje i da je kod porodičnih sporova, koji bi trebalo da su zatvoreni za javnost, pravilo da se hitno sprovodi postupak, iako može i da se oduži u komplikovanim slučajevima.

"Pomenuti slučaj je takav i normalno je da postupak potraje, ali ovde je postupak pokrenut 2019. godine, a devojčica je kod oca od januara 2020. Izgleda kao probijanje roka", kaže Marković.

Inače, majka tvrdi da je prilikom veštačenja o njenoj podobnosti dobila zadovoljavajuće mišljenje lekara, što je, prema rečima advokata, u postupku jače od nalaza Centra za socijalni rad.

Takođe, Marković kaže da ta privremena mera o dodeljivanju starateljstva ocu, koju je sud doneo na osnovu nalaza Centra za socijalni rad, iz razloga najboljeg interesa deteta, ne prejudicira konačni ishod slučaja.

"Sud na kraju donosi prvostepenu odluku. Nezadovoljna strana ima pravu na žalbu, a onda odlučuje drugostepeni sud, koji će doneti konačnu odluku", kaže advokat.

Opširnije u video-prilogu:

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SAPLELI SU ME I SMEJALI MI SE" Otac mesecima zlostavlja devojčicu (9), majka opisuje SVE JEZIVIJU TORTURU: U video pozivima mi pokazuje da ćutim

Izvor: Blic, 24.Jun.2021

Moja ćerka je pre neko veče zaspala oko ponoći, bila je uznemirena zato što joj je otac od 42 godine ošišao lutku, ispričala je Marijeta Savić, majka devetogodišnje K. P. koju je Centar za socijalni rad Rakovica pod sumnjivim okolnostima dodelio ocu.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.