Da li je dobro imati decu u kasnijim godinama? Treba pružiti nešto detetu VIDEO

Izvor: B92, 06.Nov.2019, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Da li je dobro imati decu u kasnijim godinama? "Treba pružiti nešto detetu" VIDEO

Mnogo je primera u svetu, ima ih i kod nas, da decu dobijaju sve stariji roditelji.

Mediji pišu o tome da će poznati glumac Ričard Gir u 71-toj godini treći put postati otac. Pre dve godine sestra jednog srpskog ministra rodila je dete kada je napunila 59 godina.

Sreća, zadovoljstvo i ponos su neizmerni. Ali, da li roditelji razmišljaju o tome da bi deca mogla da ostanu sama kada su im oni najpotrebniji?

O izazovima koje roditeljstvo nosi pod stare dane, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Jutru Prve televizije razgovarali su psiholog Radmila Vulić Bojović i urolog prof. dr Aleksandar Milošević.

Psiholog Radmila Vulić Bojović smatra da dobijanje dece u poznim godinama nije u redu.

"Dobijanje dece u poznim godinama, kao što su sedamdesete, osamdesete za mene predstavljaju sebičan gest. Nije poenta samo napraviti dete, poenta je baviti se detetom, pružiti nešto tom detetu", smatra Vulić Bojović.

Očigledno je da je dobijanje dece u poznim godinama moguće, ali postavlja se pitanje kakva će biti budućnost tog deteta.

"Mislim da svako ko može da vaspitava svoje dete do njegove 18. godine je dovoljno mlad da ima dete", rekao je doktor Milošević koji je i sam dobio dete u pedestim.

"Najviše pažnje posvetio sam svom najmlađem detetu jer sam imao najviše vremena. Mislim da je bolje da čovek sa četrdeset, pedeset godina koji je dovoljno zreo treba da pravi decu, nego čovek sa osamnaest ili dvadeset godina koji je biološki spreman, ali je nezreo i nije socijalno stabilan", rekao je doktor Milošević.

Opšitnije o ovoj temi pogledajte u video-snimku.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.