Čuveni glumac zabrinut za svog sina koji je prešao u vegane i drastično smršao FOTO

Izvor: B92, 27.Sep.2019, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuveni glumac zabrinut za svog sina koji je prešao u vegane i drastično smršao FOTO

Poznati roditelji uplašili su se za život svog sina.

Vil i Džejda Pinket Smit postali su zabrinuti za život svog sina Džejdena kada je on prešao na veganski način ishrane. Oni su o svojim strahovima otvoreno razgovarali u porodičnom šou-programu "Red Table Talk". Vil i Džejda su osetili zabrinutost kada je njihov sin izgubio veliki broj kilograma pa su odlučili da razgovaraju o ishrani, njihovom odnosu prema hrani i kada su osetili potrebu da se umešaju i reaguju kao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << roditelji jer su počeli da veruju da je Džejden neuhranjen.

"Vil i ja smo intervenisali kod Džejdena jer je on sada vegan i shvatili smo da on ne unosi dovoljno proteina. Polako je mršavio. Izgledao je isceđeno, iznureno, nije uzimao dovoljno hranljivih sastojaka", rekla je zabrinuta majka.

Vil je na njenu konstataciju dodao da je Džejdan dobio i tamne podočnjake, pa čak i blago sivilo po koži.

"Ja sam vegetarijanac, pokušao sam da jedem veganske obroke. Biću vegan nedelju dana ili malo duže, ali sam u proteklih godinu dana bio vegetarijanac. Ali sve što kažete potpuno ste u pravu", priznao je Džejdan.

Stari je mit da biti vegan može da znači da postajete anemični i neuhranjeni, ali nećete se razboleti ako je vaš pristup ovoj ishrani zdrav. Nova istraživanja su pokazala da su vegani daleko zdraviji od ljudi koji jedu meso, sa visokim nivoom antioksidanata koji smanjuju rizik od nastanka kancera i drugih bolesti, piše Mens health. Kako je i ovaj poznati par roditelja istakao, važno je naći zdrave alternativne izvore proteina i gvožđa koje sadrži meso.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.