Čuvena modna kuća pokrenula humanitarnu akciju za spasavanje koala

Izvor: B92, 15.Jan.2020, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čuvena modna kuća pokrenula humanitarnu akciju za spasavanje koala

Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava sa motivom koale.

Kao odgovor na ekološku krizu u Australiji izazvanu požarima koji uništavaju sve pred sobom još od septembra, Balensijaga je odlučila da pomogne izbacivanjem humanitarne mini kolekcije.

Svoje humanitarne napore usmerili su u spasavanje koala, budući da je usled ove katastrofe stradalo oko 30 odsto ovih životinja. Kolekcija se sastoji od dukserice i majice kratkih rukava s motivom koale, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << a 100 odsto sredstava od prodaje Balensijaga će donirati organizacijama koje se bore za zaštitu ovih ugroženih životinja. Komadi sa plemenitim ciljem prodaju se po ceni od 595, odnosno 350 evra i dostupni su online.

Ovo je nastavak akcije luksuzne organizacije Kering, u kojoj su, osim Balensijage, brendovi Guči, Sent Loren, Botega Veneta, Aleksander MekKvin, Brioni, Boušeron, Pomelato, Dodo, Qelin, Ulise Nardin te Žirard-Pereguks. Oni su udružili snage i donirali milion australijskih dolara za borbu protiv požara. Uz ovu donaciju Kering je najavio i buduće humanitarne akcije za obnavljanje narušene bioraznolikosti u Australiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.