Čovek koji je Boldvinu dao oružje pod lupom – izgleda da mu nije prvi put

Izvor: B92, 26.Okt.2021, 14:43

Čovek koji je Boldvinu dao oružje pod lupom – izgleda da mu nije prvi put

Dejvid Hals, pomoćnik reditelja filma "Rust", koji je glumcu Aleku Boldvinu pre pucnjave na setu predao rekvizit, na jednom od prethodnih projekata je otpušten iz filmske produkcije nakon što je u incidentu s oružjem povređen član ekipe, otkrila je producentska kuća Roket soul studios za CNN.

Hals je 2019. godine bio pomoćnik reditelja na snimanju filma "Freedom's Path". I tad je pištolj "neočekivano opalio", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << no član tonske ekipe uspeo je da se skloni na vreme. Produkcija je odmah zaustavljena, a tonca je odmah na setu pregledao lekar i savetovao mu da potraži medicinsku pomoć. U produkciju se vratio nekoliko dana kasnije.

Dejvid je nakon incidenta uklonjen sa snimanja i otpušten iz produkcije, saopštila je firma Roket soul studios.

"Snimanje se nastavilo tek nakon što je Hals otišao s radnog mesta. Tad je podneta i prijava o incidentu. Dejv se jako kajao zbog nesrećnog događaja i razumeo je razloge zbog kojih je dobio otkaz. Angažovali smo novog pomoćnika reditelja i novog oružara, a produkcija filma uspešno je završena", navela je kompanija.

Član tonske ekipe koji je radio na filmu "Freedom's Path" nije želeo da komentariše incident, a nedostupan je bio i Hals.

Podsetimo, Alek Boldvin je prošle nedelje u Novom Meksiku slučajno usmrtio Halinu Hačins i ranio reditelja Džoela Souzu. Holivudski glumac potpuno je skrhan zbog tragedije, kao i njegova supruga, koja se tim povodom oglasila na svom profilu na Instagramu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čovek koji je Boldvinu dao oružje pod lupom, ranije otpušten zbog slične greške

Izvor: Radio 021, 26.Okt.2021

Dejvid Hals, pomoćnik reditelja filma "Rust", koji je glumcu Aleku Boldvinu pre pucnjave na setu predao rekvizit, na jednom od prethodnih projekata je otpušten iz filmske produkcije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.