Ćerka Brusa Vilisa i Demi Mur: Kažnjavala sam sebe jer nemam lice kao mama

Izvor: B92, 18.Maj.2021, 13:50

Ćerka Brusa Vilisa i Demi Mur: Kažnjavala sam sebe jer nemam lice kao mama

‘Samoj sebi sam zamerala sličnost s ocem i verovala da je moje muško lice jedini razlog zbog kojeg me drugi ne vole"

Najmlađa od tri ćerke slavnih holivudskih glumaca Brusa Vilisa i Demi Mur, Talula Wilis, poslednjih godina vrlo je otvoreno i iskreno govorila o svojoj borbi s telesnom dismorfijom, a sad je otkrila kako joj se u detinjstvu čak "zameralo" zbog toga što više liči na oca nego na majku.

"Kažnjavala sam se jer nisam izgledala poput mame, nakon što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su mi svi stalno govorili da sam 'očev blizanac' od rođenja... Samoj sebi zamerala sam tu sličnost i verovala da je moje 'u potpunosti muško lice' jedini razlog zbog kojeg me drugi nisu voleli", priznala je 27-godišnja Talula u objavi na Instagramu, gde je detaljno opisala svoju bitku s telesnim dismorfnim poremećajem.

S vremenom je, dodaje, ipak naučila kako da se nosi s nesigurnošću.

"Bila sam i dalje jesam sama po sebi vredna, u bilo kojoj životnoj fazi, bez obzira na konfekcijsku veličinu koju nosim, bez obzira na kosu koju u tom trenutku imam! Baš kao i ti! Starenje se događa bez vaše kontrole, vreme prolazi i normalno je da će se vaše lice menjati... Ljudi prvenstveno treba da umire rane u vlastitim dušama pre nego što pokušaju da poprave ono spolja, ono telesno", poručila je ćerka holivudskog para.

Pozvala je druge koji žive s telesnim dismorfnim poremećajem "da se ne stide". Inače, spomenuti poremećaj definiše se kao zaokupljenost umišljenom ili malom estetskom manom koja izaziva značajnu uznemirenost ili ometa društveno, profesionalno ili drugo delovanje.

"Ovo nije glupo, uzaludno pitanje, već istinska psihološka bol. Ne bojte se da zatražite stručnu pomoć ako vidite da s tim ne možete da se nosite sami", napisala je na Instagramu.

Ova modna dizajnerka, koja se svojevremeno oprobala i u glumi, kod kuće je sklonila sva ogledala i sad ih koristi samo kad se umiva i pere zube.

"Napravite pauzu od društvenih mreža, pronađite pouzdan krug ljudi, idite u šetnju, slušajte muziku, napravite sebi opuštajuću kupku, zapišite svoja osećanja...", savetovala je Talula.

Dirljivu objavu komentarisala joj je i majka Demi, koja je napisala: "Lepo si ovo sročila".

"Ti si savršen spoj oba roditelja i to te čini jedinstvenom", dodali su pratioci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.