Od bojkota zbog navodnog rasizma do najpraćenijeg tiktokera – Kabi Lame tiho do vrha

Izvor: B92, 24.Jun.2022, 08:32

Od bojkota zbog navodnog rasizma do najpraćenijeg tiktokera – Kabi Lame tiho do vrha

Kabi Lame je zvanično zbacio megapopularnu tinejdžerku Čarli D'Amelio s trona a njegov nalog je postao najpraćeniji na TikToku.

Senegalski komičar mesecima je vodio bitku za pratioce s D'Ameliom, pre nego što je konačno nadmašio 142.1 miliona pratilaca 18-godišnje plesačice. Kabi sada ima preko 143 miliona pratilaca, što nije loše za nekoga čiji je nalog aktivan tek nešto više od godinu dana, tačnije od marta 2021.

TikTokera "koji ćuti" otpratili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zbog poruka o rasizmu; "Ne zanimaju me brojke"

Kabi (22) je do marta 2020. bio je radnik u italijanskom fabrici u industrijskom gradu Chivassu. Tokom korone izgubio je posao te se bez ikakvih prihoda vratio u roditeljski dom. Njegova porodica se u Italiju doselila iz Senegala, a život im nije bio nimalo lak. Otac ga je nagovarao da počne da traži drugi posao, ali Kabi se tada okušao u nečem sasvim drugom. Počeo je da kreira sadržaj za aplikaciju TikTok.

Zlatan Ibrahimović sa tiktokerom koji nikad nije progovorio VIDEO

Njegovi video-snimci na TikToku baziraju se na često nepotrebnim takozvanim "životnih trikovima", ukazujući na njihov apsurd. Mladi tiktoker pokazuje kako se isti ti zadaci mogu izvoditi na mnogo jednostavniji način. Na primer, u svojim videima pokazuje kako bananu jednostavno možemo oguliti, umesto da je izrežemo nožem. Pri tome nikada ne kaže ni jednu reč.ž

"Smišljao sam način da uspem da doprem do što većeg broja ljudi"

Kabi je za CNN rekao da njegove tihe reakcije "treba da pokažu nevericu". Snimci redovno pokazuju njegovo ogorčenje zbog (bespotrebno) preterano komplikovanih aspekata života.

"Došao sam na ideju jer sam video ove snimke kako kruže i svidela mi se ideja da se u to unese malo jednostavnosti. Ta ideja je došla slučajno, ali tišina nije. Smišljao sam način da uspem da doprem do što većeg broja ljudi. A najbolji način je bio da uopšte ne govorim. Možda zato što su moji izrazi lica smešni, ova jednostavnost uspeva da nasmeje ljude i ja to volim", rekao je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prati ga 143 miliona ljudi: Nije progovorio nijednu reč u svojim snimcima, a upravo je postao najpraćeniji TikToker na svetu

Izvor: Blic, 24.Jun.2022

Senegalski komičar Kabi Lejm mesecima je vodio bitku za pratioce sa tinejdžerkom Čarli D'Ameliom, pre nego što je konačno nadmašio sa 143,2 miliona pratioca i tako postao mladić sa najpraćenijim nalogom na sve popularnijoj mreži TikTok.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.