Bizarna drvena lutka: Mediji širom sveta pišu o ovoj Srpkinji

Izvor: B92, 18.Nov.2016, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarna drvena lutka: Mediji širom sveta pišu o ovoj Srpkinji

Nema sumnje da šminka može da načini magične transformacije – ima moć da pojača samopouzdanje, izmeni percepciju, pa čak nas i pretvori u druge ljude. Međutim, sve donedavno ljudi nisu pomišljali na to da bi mogla da učini da nestanu...

Bar ne dok na scenu nije stupila Mirjana Kika Milošević.

Na video-snimku koji je objavila na Jutjubu može se videti kako ova dama nakon završetka šminkanja uopšte ne liči na ljudsko biće, već na jezivu drvenu lutku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz kutije.

Umetnici je njena izvanredna veština još u junu donela nagradu “Nyx Face 2016”, ali su tek nedavno mediji “poludeli” za njom.

Za preobražaj joj je bilo potrebno ukupno šest sati, uključujući nekoliko pauza.

Milošević kaže da je motiv drvene lutke odabrala ne zato što ih voli, već zato što ih se plaši.

"Odabrala sam lutke jer sam se uvek plašila kada bih ih videla u horor filmovima kad sam bila mala”, napisala je u imejlu za portal Refinery29.com.

Najteže je bilo naslikati veliki feder.

“Vežbala sam ceo dan, a vežba, očigledno, vodi ka savršenstvu – ili u ovom slučaju ka potpunoj jezi”, našalila se.

Kako izgleda krajnji rezultat, pogledajte u priloženom video-snimku:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.