Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada posmatram sve sa uživanjem

Izvor: B92, 07.Feb.2022, 09:28

"Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada posmatram sve sa uživanjem"

Glumica Milena Radulović rekla je da od reditelja i vlasnika škole glume Miroslava Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica njegove škole, nikada nije očekivala pokajanje ili priznanje. Takođe, ona je rekla da je očekivala sve ružne rečenice koje je izneo u svojoj odbrani na ročištu održanom 2. februara.

Miroslav Aleksić tvrdi da ga je Milena zavodila: "Kad se uzbudi, meša mene, oca i dečka"

Glumica je napomenula >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je na dan ročišta imala pretpremijeru predstave "Alisa u zemlji strahova" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

"Igram glavnu ulogu u toj predstavi i koncentrisala sam se na taj važan momenat u mom životu. Da nije bilo tako, verovatno bih ceo dan mislila o tome šta se dešava u sudu. Mediji su detaljno preneli šta je Aleksić govorio i to je dobro za ceo proces, jer više neće biti interpretacija od strane advokata. Kada mi, devojke, dođemo na red da govorimo, i to će biti dostupno svima. Ako nekome do sada nije bilo jasno o čemu se radi, javnost suđenja će otkloniti sve dileme šta se zapravo dogodilo kod bilo koga", izjavila je Radulovićeva gostujući u emisiji "Kulturno" na televiziji Tanjug.

Glumice o Miroslavu Aleksiću: "Najvažnije je bilo reći – nisam kriva"; "U tom trenutku nemaš opciju"

Kako kaže, nije imala drugi izbor osim da progovori o svemu što je prošla sa Miroslavm Aleksićem u njegovoj školi glume.

"Nisam smatrala da tu prijavu treba anonimno da potpišem. Bio je to trenutak u kojem sam želela da stanem iza svojih reči. Drago mi je što se od tog momenta događa ogromna promena u našem društvu o čemu svedoči pažnja medija. Toj temi je posvećen ozbiljan prostor, ne samo kroz slučaj Petnica, već i kroz dokumentarac 'Ona se budi'", ističe glumica.

Ona dodaje da se taj dokumentarac bavi različitim temama u kojima se većina žena može pronaći.

"Imamo i predstave u beogradskim pozorištima koje se bave sličnim temama. Tema položaja žena u 2022. godini nije izašla iz fokusa javnosti, što moju odluku čini smislenom", kazala je Radulovićeva i dodala da je društvo generalno jedva dočekalo i bilo spremno da otvori tako bolne teme.

"Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada sa uživanjem posmatram kako se sve odigrava i drago mi je što se pokazalo da je naše društvo spremno da se menja", istakla je glumica.

Miroslav Aleksić: "Oštećene su bolje glumice u životu, nego u profesiji"

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", 2. februara je prvi put javno izneo odbranu u Višem sudu u Beogradu i skoro četiri sata iznosio uvrede na račun oštećenih devojaka, a u jednom trenutku je rekao da ovo nije "afera Aleksić, već afera Radulović". Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje počinjene nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.

Prva je policiji Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.