Bebo, da li si ti... - hrvatski most glavna tema; da li će nositi ime Nikole Tesle?

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 19:57

"Bebo, da li si ti..." - hrvatski most glavna tema; da li će nositi ime Nikole Tesle?

Pelješki most je u četvrtak potpuno spojen i proteže se od od Komarne na kopnenoj strani, do Brijeste na Pelješcu. Nakon spajanja mosta krenule su rasprave kako bi trebalo da ga nazovu.

Nakon konačnog spajanja Pelješkog mosta na društvenim mrežama pokrenula se ova rasprava.

Predlozi su svakakvi, a mišljenja su podeljena.

Neki smatraju da bi se most jednostavno trebalo nazvati Pelješki most, dok neki predlažu Olivera Dragojevića, Nikolu Teslu, a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << deo ljudi je odlučio da se našali s imenima i predlozima. Neki predlažu Mao Ce-Tunga jer su most gradili Kinezi dok drugi spominju bivšeg premijera Hrvatske Ivu Sanadera jer je tri puta otvarao radove na mostu. Hrvatska akademija nauke i umetnosti predlaže da most nosi ime po Faustu Vrančiću, ali građani na jugu nisu baš oduševljeni time. Mnogi kažu da ne znaju ni ko je on bio, a drugi žele nekoga iz novije hrvatske istorije.

Tviteraši su takođe iskoristili priliku da prave šale na račun novog mosta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.