Aseksualna Nemica objasnila svoje viđenje: Odnosi su za mene odvratni i odbojni

Izvor: B92, 31.Jul.2022, 20:03

Aseksualna Nemica objasnila svoje viđenje: "Odnosi su za mene odvratni i odbojni"

Dvadesetdvogodišnja Isabel iz Nemačke je aseksualna i nikada nije imala seksualni odnos niti je ikog poljubila, a o svom pogledu na intimu i emocionalne veze govorila je za Dojče Vele.

"Seks je za mene odvratan i odbojan. Moram da razmišljam o tome kako se spajaju mnoge telesne tečnosti i nedostatku higijene druge osobe", ispričala je.

Istakla je kako joj tuđi komentari poput onog da još nije srela onog pravog ili poruka da jednostavno proba ne pomažu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Upravo to je pogrešan način da odgovorite nekome ko je aseksualan", kaže.

Kako je aseksualnost ljudima najčešće nepoznanica, Isabel je često suočena sa nepoverenjem.

"Ljudi su mi često prilazili, posebno mladići, govoreći: 'Šta? Ali ti si tako lepa i privlačna. Kako je moguće da nikada nisi imala seksualni odnos i da nisi bila u vezi?' Ne možete po izgledu zakljuiti da je neka osoba aseksualna", kazala je.

Isabel je otkrila kako na internetu redovno traži potencijalne partnere, ali ne za seks ili tradicionalnu romansu.

"Za mene to izgleda ovako: želim da imam duboku emocionalnu vezu s drugom osobom i nije me briga da li je to žena ili muškarac", ispričala je.

Otkrila je kako se dugo godina mučila dok zapravo nije shvatila da je aseksualna te da sad na društvenim mrežama podiže svest o ovom stanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.