Arsen Dedić je prvi pozvao njegovu udovicu.Rat je bio jači od prijateljstva, ali ne i od zaborava

Izvor: B92, 04.Apr.2019, 16:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Arsen Dedić je prvi pozvao njegovu udovicu.Rat je bio jači od prijateljstva, ali ne i od zaborava

Kada je umro Momo Kapor, Dedić je bio prvi koji je zvao udovicu Ljilju Kapor da joj izjavi saučešće. Do tada, ni Igor Mandić nije uspeo da pomiri dva druga.

Zbog kolumni u "Politici" i brojnih intervjua Moma Kapora su optužili da je "huškački orijentisan". S druge strane njegova prijateljica, novinarka Rada Stanković tvrdi drugačije, da je imao potpuno razumevanje, i nikada nije ružno govorio o drugima.

"Čak je pravdao Arsena Dedića. Sećam se tih razgovora. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Kada bi neko pričao o njemu, govorio je: 'Nije njemu lako biti Srbin u Zagrebu (u ovom trenutku).' Jedan Igor Mandić nikada nije prekidao kontakt sa njim."

A Arsenovo i Momino prijateljstvo bilo je ogromno, ali ne i veće od ratnog vihora.

U početku su se čuli, čak bi se Arsen šalio sa njim: "Ako te sretnem, ubit ću te mučki, s lijeđa", i nijedan nije verovao u to.

Bilo je to, kaže jedan naš sagovornik, njihovo zezanje. Kasnije je ispalo da je neko nešto rekao Arsenu da je Moma rekao i tako se sve prekinulo.

Nikad nije zamerio Arsenu, i kada je umro, Dedić je, svedoci kažu, bio prvi koji je zvao udovicu Ljilju Kapor da joj izjavi saučešće.

"Jako ga je pogodio Momin odlazak." Ali, do tada, bio je tvrd i čak ni pokušaj Igora Mandića, da Momi potpiše CD, kantautor je nemo preskočio. "A Moma se uvek interesovao za Arsenovo zdravlje", kažu.

Interesantno je i da je na tim njegovim čuvenim slavama, na Svetog Jovana, bilo raznolikog sveta, koji ne bi niko drugi mogao da okupi. Čak je i Zoran Đinđić bio na nekoliko slava kod njega, kažu upućeni.

"Zaista ne postoji valjda ništa zabavnije od tih njegovih slava", priseća se Radmila Stanković.

"Ovako sedi brat Radovana Karadžića, u jednom ćošku, a u drugom Goran Bregović, u sredini je turski ambasador. Svako je imao uredno svoje ćoše. I Brana Crnčević i Matija Bećković. A on bi se samo smejao i rekao: 'Raki, šta kažeš', a svako od nas je imao neko svoje ćoše u koje nije hteo da ide", kaže Radmila Stanković.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.