Antić: Povređeni radnici u Bradarcu nisu životno ugroženi

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Sep.2018, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Povređeni radnici u Bradarcu nisu životno ugroženi

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da povređeni radnici u požaru na naftnoj bušotini kod Požarevca nisu životno ugroženi i da nema opasnosti za zdravlje i bezbednost građana zbog eksplozije.

Antić je za televiziju Prva kazao da su povređena tri radnika u Bradarcu kod Požarevca stabilnog stanja, a da se utvrđuje uzrok nesreće.

"Na licu mesta su prisutni svi državni organi od inspekcije iz Ministarstva rudarstva i energetike >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji utvrđuju te stručne aspekte, preko svih ostalih organa Ministarstva unutrašnjih poslova", rekao je Antić.

Naftna industrija Srbije (NIS) saopštila je da su radnici povređeni 19.30 tokom remonta bušotine, da je ugašen oko 21 čas i da nema opasnosti po životnu sredinu i meštane sela Bradarac.

Antić: Očekujemo uplatu 350 miliona dolara do kraja godine za RTB Bor

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas da je kineska kompanija Ziđin koja je kupila Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor dužna da do kraja godine uplati najmanje 100 miliona dolara, ali da očekuje da će uplatiti 350 miliona dolara.

Antić je za televiziju Prva rekao da očekuje da će rezultati od prodaje RTB Bora biti brzi, kao i da će biti sačuvano svih 5.000 radnih mesta.

"Oni preuzimaju operativno upravljanje nad kompanijom i kreću u svoj investicioni program", rekao je Antić.

Dodao je da su najjači utisak posete srpske delegacije Kini "snažne poruke prijateljstva koje dolaze sa kineske strane", pa zato očekuje da kineske kompanije investiraju još više u Srbiju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.